Veredeling Amaryllis

De veredeling van Amaryllissen kent bij N.L. van Geest een lange geschiedenis. Al sinds 1981 is het bedrijf vanuit een Amaryllis veredelingscollectief actief en werd kwekersrecht verkregen op onder andere Spartacus®, Splash®, Ferrari® en de Multiflora reeks.

Veredeling Amaryllis

In 2002 werd de veredeling volledig in eigen hand genomen vanuit de koers gericht op een assortiment met exclusieve Amaryllissen. Dit heeft geleid tot bijvoorbeeld de prijswinnende soorten Spartacus®, Yellow Star®, Evergreen® en de dubbelbloemige Amadeus® serie.

Veredeling Amaryllis  Veredeling AmaryllisVeredeling Amaryllis

De ontwikkeling van een nieuw soort Amaryllis duurt 10 jaar

De investering in het ontwikkelen van nieuwe rassen inclusief het bijbehorend kwekersrecht en het voeren van een breed exclusief assortiment en ziektevrije productie is kostbaar. Het veredelen van Amaryllissen vraagt om veel geduld en kent een looptijd van maar liefst 10 jaar voordat een nieuw ras commercieel markt klaar is.

Ook de productiefase en opschalingsfase om verkoopvolume te realiseren nemen een aantal jaren in beslag. Het is dan ook lastig om snel maatwerk te leveren in het brede assortiment die N.L. van Geest voert en te sturen op jaarlijkse volumes.

Veredeling Amaryllis

Nieuwe soorten Amaryllissen

De belangrijkste ontwikkeling van de afgelopen jaren is de versterkte inspanning in een goed dubbelbloemig assortiment Amaryllissen. N.L. van Geest biedt hiernaast grootbloemige, Midi, Cybister en Multiflora typen in droogverkoop en droogbloei voor de hoogwaardige vakhandel.

Pagina bekijken