Al sinds 1953 veredeling en productie van Amaryllis

N.L. van Geest Amaryllis is een familiebedrijf dat van generatie op generatie gespecialiseerd is in de bloembollenteelt. In 1953 is gestart met de teelt van Amaryllis (Hippeastrum). De veredeling en productie vinden plaats in ‘s-Gravenzande in het Zuid-Hollandse Westland (Nederland). Dicht tegen de Noordzeekust zorgen het juiste grondtype en het gematigde klimaat voor de perfecte omstandigheden om Amaryllis te kweken.

0
Jaar van oprichting
0
In landen actief
0
Amaryllissoorten
0
Hardwerkende collega’s

Onze historie in beeld

Wij zijn trots op ons verleden. Al generaties lang hebben onze voorgangers het land bewerkt en Amarylissen gekweekt. Deze foto’s illustreren die rijke historie en geven een beeld waar we vandaan gekomen zijn.

Productie van Amaryllissen

De productie van Amaryllisbollen vraagt veel vakmanschap, aandacht en geduld om tot goede kwaliteit tot komen zodat de Amaryllisbol bij de consument tot goede bloei komt.

Nadat de Amaryllisbollen zijn gerooid, gedroogd, gesorteerd, geprepareerd en voorzien van een warmwaterbehandeling, worden de Amaryllisbollen met eigen transport naar onze klanten gebracht.

Veredeling van Amaryllissen

De investering in het ontwikkelen van nieuwe rassen inclusief het bijbehorend kwekersrecht, het voeren van een breed exclusief assortiment en ziektevrije productie is kostbaar.

Het veredelen van Amaryllissen vraagt om veel geduld en kent een looptijd van maar liefst 10 jaar voordat een nieuw ras commercieel marktklaar is. Het resultaat is een assortiment excellente exclusieve soorten in verschillende typen en toepassingen en een toenemende bloembol kwaliteit. Niet voor niets wordt N.L. van Geest wereldwijd geprezen om haar hoogwaardige soorten Amaryllissen.